До премногу чувствителните луѓе: Вашата способност да чувствувате длабоко е благослов

Колку тешко и да ви изгледа, обидете се да го прифатите овој ваш благослов.

Вљубете се во личноста што ќе ве научи како да се сакате

Сите велат дека треба да се сакате себеси пред да засакате некој друг. Но понекогаш потребно е да го следите примерот на другите.

Драги жени, вие сте убави

Драги жени, се надеваме дека ова утро ќе се разбудите и ќе му се насмеете на вашиот одраз во огледалото.

Силните личности не се плашат од својата слабост

Да бидете силни не е титула, тоа е начин на живот.

Најмногу нè повредуваат сеќавањата што не знаеме дека ги создаваме

Понекогаш не знаеме дека се наоѓаме во сеќавање сè додека не помине моментот.

Истражувањата потврдија: Стриповите ја развиваат љубовта кон книгите

Стриповите може да бидат вистинскиот пат кон развивање љубов за книгите и желба за учење.

Најубавите љубовни стихови од песните на Владо Јаневски

Дел од љубовните стихови од песните на Владо Јаневски, кои на неверојатно сликовит начин говорат за љубовта...

Смешни грешки при куцање СМС-пораки

Ова е нашата селекција на 25-те најсмешни СМС-пораки испратени од ајфон, кои веруваме ќе ви го продолжат животот за неколку години, бидејќи ќе ве насмеат до солзи. :)

Најинспиративните песни на сите времиња

Еве една подолга листа на инспиративни песни, песни кои нè поттикнуваат на некаква акција, кои нè потсетуваат на убавината на животот, песни кои ни го подигнуваат расположението, кои нè потсетуваат кои сме и зошто сме...

Постери за книги, направени од нивниот текст

Постерите направени од фирмата „Postertext“ ви овозможуваат да ја обесите вашата омилена книга на ѕид, буквално. Сите постери се направени од самиот текст во книгата...
Датум: 01 дек 2010
, Автор:

Очила кои слушаат и пишуваат пред вашите очи

Ако досега ви се случило да ви биде напорно читањето, па во потрага по олеснување сте наишле на конвертор кој текстот го претвора во аудио, денес е веќе возможно и спротивното. Бејблфиск е уред во вид на очила...
Датум: 01 сеп 2010
, Автор: