тага | Кафе пауза - Part 6

Вашиот живот е клуч за победа на задоволството наспроти тагата

Сите сме имале лоши моменти во животот и периоди кога нè надвладеала тагата или депресијата. Но, чекањето лошото чувство да помине само може да нè доведе да се чувствуваме полошо...
Датум: 06 дек 2012
, Автор:

Дали среќата може да биде негативна?

Слепото трагање по среќа може да нè направи себични, неодговорни и да има лоши последици по нашето психичко здравје. Постојаната желба да се биде среќен може да доведе до големи разочарувања кога ќе се соочите со реалниот живот.
Датум: 01 дек 2012
, Автор:

Кога треба да го направите спротивното од она што го чувствувате?

Емоциите можат да ни бидат од голема корист, но понекогаш знаат да бидат многу опасни и да нè насочуваат на погрешна страна...

Тага и надеж во очите на луѓето од Камбоџа

Многу приказни се кријат зад погледот на еден човек...

Најубавите љубовни стихови од песните на Владо Јаневски

Дел од љубовните стихови од песните на Владо Јаневски, кои на неверојатно сликовит начин говорат за љубовта...

Животни лекции од затворот

Каков совет за животот можат да ни дадат тројца затвореници кои ги сфатиле своите грешки?

Поезија: Има ли крај?

Повторно истите исцрпувачки мисли кои го окупираат мојот мозок. Повторно истата мелодија според која чука моето срце. Повторно истата тага и меланхолија. Јас сум истата, на истото место, во истото време.
Датум: 07 дек 2011
, Автор:

Тажна приказна за обединувањето на едно невообичаено семејство

Двајца татковци се обединуваат откако ја губат жената која ја сакале, за да ги израснат нивните заеднички деца.

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

Ако се прашувате зошто уметноста е толку значајна за човекот, присетете се колку пати досега, нечие уметничко дело успеало да допре до дното на вашето срце и да ги разбуди емоциите кои мислевте дека одамна ги имате закопано.

Џиновската рака во пустината Атакама, Чиле

Раката е симбол на емоции на неправда, осаменост, тага и тортура. Висока е импресивни 11 метри, а составена од метална конструкција и бетон.

Астрологијата и солзите

Дали ги гризете усните и се плашите да ги откриете вашите емоции пред семејството и најблиските во интензивните емоционални ситуации или јавно покажувате сè што чувствувате?

Зајачка дупка (Rabbit Hole)

Филм за загубата и за тоа како понатаму откако ќе ви се случи најстрашното. Што откако сите грижливи пријатели ќе си заминат дома и ќе останете сами со своите мисли?