судница | Кафе пауза

5 изуми на античките Грци без кои не би можеле да го замислиме денешниот свет

Лулката на западната филозофска мисла – Античка Грција, донела многу изуми без кои не би можеле да си го замислиме модерниот секојдневен живот.

15 работи кои адвокати навистина ги имаат кажано во судница

Иако искуствата не се од нашите судници, сепак е интересно да се види што сè кажано во една ваква сериозна институција.
Датум: 19 сеп 2014
, Автор:

Викенд книга: „Во одбрана на Џејкоб“ – Вилијам Лендеј

14-годишно момче е обвинето за убиство на неговиот соученик. Она што следува е возбудливо судење со тактики и пресврти, кое ќе ве остави будни до доцна во ноќта.
Датум: 17 авг 2014
, Автор:

Филмски викенд со адвокатски драми

Во поново време нема добри филмови од овој тип, па затоа одбравме пет кои се постари, но извонредни.