Што всушност претставуваат полумесечините на ноктите и која е нивната намена?

Оној мал, побел дел од нашите нокти кој го гледаме како полумесечина е многу чувствителен и е важен дел од структурата на ноктите кој не смее да се оштети.

Неочекувани нешта кои лицето ги открива за вашиот карактер и здравје

Не можете да судите за книгата по нејзината корица, но едно ново истражување спроведено од „BBC“ ни сугерира дека можете многу да откриете за една личност од нејзиното лице.

Дали навистина секоја снегулка е уникатна?

И покрај тоа што некои научници наоѓаат маана во оваа мисла, повеќето ќе се согласат дека гледано одблизу секоја снегулка има уникатна форма.

Како до успешна презентација на факултет?

За некои студенти, презентациите се одличен начин да добијат плус поени, но други со задоволство би ги прескокнале. За сите кои се соочуваат со потешкотии во текот на презентирањето, еве неколку совети...
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Уметноста скриена во животинските очи

Серијата „Животински очи“ покажува зачудувачки диверзитет на бои и различна структура на животинските очи. Тоа ги доведува набљудувачите да се запрашаат за нивното перцепирање на светот околу себе.

Тајните на водата

Секој ден ја пиеме, а малкумина од нас знаат колку е таа моќна и значајна во нашиот живот. На 22 март се одбележа меѓународниот ден на водата. По тој повод, еве неколку познати и помалку познати факти за неа.
Датум: 24 мар 2011
, Автор:

Куќата „Баија“ со дрвени лизгачки ѕидови

Оваа широко отворена резиденција е фокусирана на надворешното живеење. Собите од куќата можат да се отворат кон прекрасната надворешна околина, бидејќи се направени од дрвени лизгачки ѕидови.
Датум: 24 дек 2010
, Автор: