Толкување на стрелките на часовникот

Погледнете на часовникот и дознајте што ви кажуваат стрелките, освен времето. Кога ќе видиме поклопени стрелки често велиме дека некој мисли на нас. Но, да не ги занемаруваме и останатите поконкретни значења на стрелките.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

Овие две стрелки покажуваат во иста насока

Со овој едноставен експеримент, кој лесно можете да го изведете дома, имате моќ да им го промените правецот на стрелките.
Датум: 18 мар 2014
, Автор:

Најминималистичкиот часовник што сте го виделе

Можете ли да кажете колку е саат на овој часовник?
Датум: 28 авг 2013
, Автор: