Жените во лоша врска не помнат зло – тие страдаат!

Кога жените патат и кога се чувствуваат како да се невидливи тие се затвораат.

Зошто и добрите луѓе страдаат?

Веројатно ова е прашањето што сте си го поставиле кога прв пат сте се соочиле со суровоста на светот.

Како да ѝ дадете безрезервна поддршка на личност којашто страда, без да ѝ ја одземете личната слобода?

Секој ден е прилика да ја искажете вашата поддршка на луѓето околу вас, а овие 8 совети ќе ви укажат кој е вистинскиот начин да го направите тоа...

Најсилни се жените кои страдаат од анксиозност

Тие се силни бидејќи и покрај сите потешкотии со кои се соочуваат, тие одбираат да продолжат понатаму.

Вистината за животот и страдањето

Кога поминувате низ тежок период во вашиот живот, неретко ќе ја слушате изјавата: „Да, ќе страдате. Тоа е животот.“ Но тоа што никој не ви кажува е дека исто така ќе ја доживеете и најголемата радост.

Филозофијата на Фридрих Ниче: Луѓето не сакаат да бидат среќни

Крајниот резултат од потрагата по среќа е задоволството, а според Ниче тоа е залудно трошење на човечкиот живот.

29 фотографии од човечкиот род што ќе ве остават без здив

Овие фотографии сигурно ќе ги разбудат вашите емоции во целиот спектар на нивното постоење.
Датум: 28 дек 2015

Страдањето од анксиозност низ 12 моќни фотографии

Фотографката Кејти Џој Крафорд на еден уникатен и сосема поинаков начин ја прикажува нејзината борба со анксиозноста во серијата фотографии „Моето анксиозно срце“.

7 причини поради кои луѓето се плашат од љубов

Колку повеќе имаме, толку повеќе имаме да изгубиме. Колку повеќе некој ни значи, толку повеќе сме уплашени дека таа личност веќе ќе ја нема.

15 моќни цитати од Ф. М. Достоевски

Фјодор М. Достоевски, најзначајниот руски писател и столб на реализмот како литературен правец, никогаш нема да престане да нѐ воодушевува со неговото длабоко разбирање на човековата психологија.
Датум: 22 дек 2014
, Автор: