Македонски вина од „Стоби“ со златни медали на меѓународниот натпревар „Мундус вини“

Црвените вина „Вердо“ и „Веритас“ од бербата од 2013 година од македонската винарија „Стоби“ освоија златни медали на пролетното издание на престижниот натпревар „Мундус вини“.
Датум: 02 мар 2017
, Автор:

Стобиранка – Голема наградна игра од Витаминка со брендот Стоби

Наградната игра „Стобиранка“ започнува на 20-ти септември и ќе трае до 25-ти декември, кога е последното извлекување на добитниците.
Датум: 21 сеп 2016
, Автор:

Тиквешијата – Долина на боговите

Епитетот „долина на боговите“ на Тиквешкиот регион се зајакнува во 4 век п.н.е. со фактот што Александар Македонски и неговата војска пиеле вино од денешните граници на Тиквешијата.
Датум: 18 фев 2016
, Автор:

Шест нови премиум вина на „Стоби“ од специјална серија достапни за македонските потрошувачи

Станува збор за посебна линија која се состои од пет црвени и едно бело вино, произведени од грозје со врвен квалитет и зреени во дабови буриња.
Датум: 17 дек 2015
, Автор: