Извонредниот одговор на Стенли Кјубрик на прашањето: „Вреди ли да се живее?“

Прочитајте го неговиот одговор што ќе ви помогне да ја согледате светлата страна на работите и ќе ви овозможи излез од егзистенцијалната криза...

Десетте најдобри филмови на сите времиња според 358 славни режисери

Секои 10 години британскиот магазин Sight & Sound спроведува анкета помеѓу филмските режисери и критичари за да дознае кои се најдобрите филмови на сите времиња.
Датум: 22 фев 2016

Ретро филмски маратон со култните дела на Стенли Кјубрик

Легендарниот режисер Стенли Кјубрик, многу пред напредокот на технологијата, создал филмови за иднината, на кои не им се дораснати повеќето од модерните остварувања.
Датум: 30 ное 2012
, Автор:

Фотографии од животот во 40-тите направени од единствениот Стенли Кјубрик

Вниманието на јавноста Стенли го привлекол со фотографијата „Продавач на весници ја оплакува смртта на Рузвелт“.
Датум: 30 апр 2012
, Автор: