Обоени стауи од 19-тиот век кои се враќаат во живот

Џејн Лонг е фотограф која веќе некое време бои стари црно-бели фотографии. Неодамна решила да ја примени својата техника на фотографии од скулптури од 19-тиот век.

Модели прекриени со мед изгледаат како карамелизирани статуи

Кога станува збор за интерпретирање на апстрактните форми на уметноста, убавината е во очите на оној кој набљудува.

Живи статуи лебдат во воздух

На некои им се забавни, на други им се морничави, но не може да не се запрашате како некои живи статуи лебдат во воздухот и притоа изгледаат опуштено, како воопшто да не ги напрегаат мускулите.
Датум: 11 јун 2013
, Автор:

Малите сирени кои „живеат“ на бреговите

Преубавата форма на сирената е омилена за украсување на бреговите низ светот...

Племенитиот Велигденски остров

Велигденскиот остров е мал изолиран остров во Полинезија, кој со години успева да привлече голем број туристи и љубители на човековата историја.

5 маркантни статуи низ светот

Секоја држава има своја култура, историја и традиција. Најчесто знаменитостите и спомен-обележјата се обидуваат да дадат слика за склопот на овие три нешта и да останат да сведочат засекогаш.