Лавот ја задржува суетата, а Девицата се жали до крај: Хороскопот открива какви ќе бидете во вашата старост

Особините кои се типични за некој астролошки знак во младоста, понекогаш може да се претворат во својата спротивност во текот на „старите денови“.

3 животни лекции кои можете да ги научите доколку се грижите за стари лица

Тие во својот животен век преживеале многу и се соочиле со многу потешкотии, па затоа може да ви дадат најдобри совети.

Прекрасна идеја: Стари мачки одат во посета на домови за пензионери

Едно прифатилиште за мачки во Охајо покренало прекрасна иницијатива, во која миленичињата кои се постари од седум години се носат во посета на луѓе сместени во домови за пензионери.

Загатка: Четворица соседи прават 4 добри дела

Четворицата пријатели Алек, Јанко, Крсте и Ристе одлучиле секој од нив да направи по едно добро дело кон некоја постара личност во соседството: г-ѓа Николова, г-ѓа Лутенкова, г-ѓа Бојковска и г. Велимир.
Датум: 05 сеп 2014
, Автор:

Дом за поранешни проститутки во Мексико

Погледнете го животот на жените во овој дом низ слики.
Датум: 23 мај 2014
, Автор:

5 важни лекции за работата и кариерата кои постарите би сакале да ги знаете

Неколку од најважните мудрости на постарите за изборот на професијата, издржливоста, трудот и успехот.
Датум: 02 апр 2014
, Автор:

Однесувајте се добро спрема старите луѓе

Зафатени со желбата да созрееме, да се осознаеме самите себеси, не обрнуваме многу внимание на постарите личности кои ни значат во животот. Се фокусираме на тоа да пораснеме не земајќи предвид дека тие стареат секој ден сѐ повеќе...
Датум: 01 феб 2014
, Автор:

Лекции за љубовта од старите среќни парови

Еве што нè научиле постарите и поискусните кога станува збор за љубовните врски.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Технологија за стари луѓе

Овие неколку апликации би можеле многу да им помогнат на оние кои веќе зачекориле во третото доба од животот.

Еден таксист од Њујорк еднаш напиша…

Стигнав на адресата и свирнав со свирката. Откако почекав неколку минути, свирнав повторно. Бидејќи ова требаше да биде моето последно возење за оваа смена, си помислив да си заминам, но наместо тоа...
Датум: 30 авг 2012
, Автор:

Огледало на спомени од младоста

Овие фотографии се ремек дела на талентираниот Американскки фотограф Tom Hussey. Фотографиите се всушност рекламни постери за лек кој ја подобрува меморијата...