стандарди | Кафе пауза

14 работи што Французинките не ги прават по 30-тата година од животот

Општо е познато дека жените во Франција имаат посебни стандарди на кои се придржуваат. Тие не подлежат на трендови, тие создаваат трендови.

15 двојни стандарди што може да ги уништат дури и најсилните семејни врски

Психолозите за деца потенцираат неколку работи што треба да ги избегнувате за да му помогнете на вашето дете да стане среќен и самоуверен возрасен човек.

8 карактеристики што некогаш се сметале за недостатоци, но сега се сметаат за предности

Многу жени бараат недостатоци во својот изглед и често мислат дека нивната коса е премногу тенка и дека нивната кожа е далеку од совршена.

Модна блогерка покажала како би изгледала доколку го имала „совршеното“ тело низ историјата

Факт е дека без разлика дали сакаме или не, стандардите за убавина на нашето време влијаат на нашето мислење за убавината.

Фотографии од луѓе кои биле малтретирани поради тоа што ги рушеле традиционалните стандарди за убавина

Фотографот документирал тела кои не се вклопуваат во рамките на „стандардната убавина“.

11 модели кои ги менуваат стандардите за убавина

Овие луѓе собрале храброст и му покажале на светот дека секој човек е убав на свој начин.

10 луди стандарди за убавина од минатото за кои нема да ви се верува дека постоеле

Сликата за женската убавина се менува со текот на времето, а познатото „трпи за убавина“ некогаш имало многу поголемо значење од болката во нозете предизвикана од неудобни, но прекрасни на изглед чевли.

Како се менувале стандардите за привлечноста на мажите низ последните 100 години?

Од мустаќи, бради, темен тен и мускули до безгрижна и заводлива елеганција.

Откријте ја тајната на вашата природна убавина… и прифатете ја!

Сите ние знаеме дека козметичката индустрија, исто како и модната, може да биде многу безмилосна...

Секогаш иста приказна – Не е до него, до тебе е!

Имате ли чувство дека од запознавање до запознавање, од состанок до состанок, од врска до врска, глумите една иста приказна во која само се менуваат другите ликови, околностите и сценографијата?