Херман Хесе: Не е наша задача да се приближуваме едни на други

Како Хесе размислувал за спротивностите и луѓето кои се целосно поразлични од нас?

Поларни спротивности: Кои хороскопски знаци не ви одговараат?

Бикот може да чека цела вечност и да биде секогаш смирен. Се разбира, тоа не им одговара баш на Близнаците...

3 погрешни сфаќања за теоријата дека спротивностите се привлекуваат

Вистината е дека спротивностите навистина се привлекуваат, но не на оној начин на кој вие верувате.

Фатална привлечност

Што доведува до фатална привлечност и каква е нејзината улога во (не)успешноста на врската?

Магнетската привлечност кај спротивните астролошки знаци

Како што се привлекуваат плусот и минусот кај батериите, така и помеѓу знаците кои се наоѓаат на спротивните страни на хороскопското тркало, се создаваат искри кои можат да прераснат во страсна љубовна врска.