Силвија Митевска и нејзината борба за родова еднаквост во спортот: Секоја од нас има моќ да си го исполни сонот!

Силвија Митевска е параглајдеристка, авторка на збирката раскази „Додека Данте спие“ и претседателка на граѓанската организација ТАКТ.

Инспиративни цитати од познати олимписки атлети кои ќе ви го подигнат натпреварувачкиот дух

Дури и да не следите спорт, овие цитати можат да се применат во секоја област од животот.

6 трикови во исхраната кои ги научивме од професионалните спортисти

Ниту премногу одрекување од вашата омилена храна, ниту претерано уживање во палачинки и пици е балансот кој ви е потребен за совршена форма и тело.
Датум: 19 фев 2016

10-те најдобро облечени спортисти во светот

Иако спортот е она во кое се најдобри, овие професионалци инспирираат и во светот на модата.
Датум: 21 јан 2016

10 ѕвезди кои иствремено се и доктори на науки

Има голем број славни личности кои покрај убавина и мускули, поседуваат и мозок.
Датум: 04 јан 2016

Спортска психологија: 4 техники со кои спортистите го достигнуваат својот потенцијал

За да постигнете успех во кој било спорт или атлетски натпревар, многу е важно да се фокусирате на вашиот ум исто колку што се фокусирате и на телото.

4 господа во одминати години кои сепак се посилни од вас

Ако сте помлади од нив, нека ви послужат како инспирација и показател за тоа колку далеку можете и вие да стигнете.

Успешни странски спортисти со македонски корени

На спортските полиња има и за нас помалку познати атлети кои настапуваат за други земји иако имаат македонски корени.

Легендарни олимписки победници

И покрај тоа што на секоја Олимпијада се појавуваат нови ѕвезди, сепак постојат легенди кои оставиле белег во историјата на Олимписките игри. Од почетокот на 20-от век па сè до денес, ова се најпознатите олимписки победници.
Датум: 26 јул 2012

Олимписките игри низ историјата

Повеќе од еден век Летните Олимписки игри се исполнети со неверојатни спортски и културни постигнувања, но и со политика, конфликти, контроверзии и скандали.
Датум: 17 јул 2012

Светските ѕвезди во бајките на Дизни

Во промотивната кампања за „Дизни“ на фотографката Ани Либовиц, глумци, пејачи, спортисти и многу други познати влегуваат во светот на фантазијата и ги заменуваат најпознатите ликови од цртаните филмови.