споредување | Кафе пауза

Како да престанете да се споредувате со другите?

Ако постојано се споредувате со другите, постои ризик од појава на незадоволство и нервоза кои можат да ве спречат да го живеете животот што го посакувате.

5 работи што можете да ги направите наместо да се споредувате со другите!

Прочитајте ги нашите 5 ефективни стратегии кои ќе ја зацврстат вашата самодоверба!

5 начини за да се ослободите од потребата да се споредувате со другите

Сите сме биле во ситуација да се споредуваме со другите, но еве како да се ослободиме од оваа нездрава навика.

Синдром на искривено огледало: Барање мани и нивно преувеличување

Многу млади ја одредуваат својата вредност според она што го гледаат на социјалните мрежи, па дури и судат за физичкиот изглед.

Вие самите си се саботирате кога одлучувате да живеете според туѓ живот

Ова е единствениот начин на кој може да се опише споредувањето со други луѓе, навика што ги уништува младите во лудиот свет на социјалните мрежи. Живееме во време кога имаме пристап до сите детали од животот на нашите врсници, колеги и пријатели од минатото, па воопшто не е чудно што

20 знаци дека сте премногу самокритични

Самокритичноста е нешто што е спротивно од она што нè прави здрави, среќни и исполнети.

Ценете го она што го имате: Туѓото ниту е послатко, ниту подобро!

Споредувањето во одредена смисла раѓа љубомора.

10 грешки кои секој ги прави во својата прва долга врска

Доколку за првпат сте во долга врска, тогаш сигурно не знаете како да се однесувате во неа или пак како да постапите во одредени ситуации.

4 причини зошто не е добро да се споредувате со другите

Ние самите сме оние кои си ги одредуваме нашите цели и предизвици. Никако не смееме да дозволиме другите да го одредуваат нашиот успех или во најлош случај - да ги користиме другите луѓе како мерка за нашите успеси.
Датум: 26 мај 2015

Како да престанете да им љубоморите на другите?

И покрај тоа што љубомората може да биде природен одговор за многумина, таа никогаш не е здрава ниту пак од корист.

Заглавени во моментот: Како да се одглавиме и да тргнеме напред?

Секојдневно слушам како се жалиме дека економијата не ни била добра, примањата не ни се добри, патиштата не ни се добри, дека на работа не ни е добро, дека колегите не нè сакаат, дека менаџерите нè тормозат итн., итн.
Датум: 03 дек 2014
, Автор: