Компанија ја претвора пепелта од починатите миленичиња во стаклени украси за спомен

Оваа компанија создава неверојатни спомени комбинирајќи стакло и малку пепел од саканите.

Поучна приказна: И кога љубовта ќе згасне, споменот останува засекогаш

На крајот од едно поле стојат Љубовта и Самотијата и набљудуваат млад заљубен пар.

Бебиња во филџан

Ако правилно си поиграте со просторот пред да чкрапнете, ќе имате сладок фотоспомен од вашето дете. :)
Датум: 19 јун 2013
, Автор:

Џиновски бран кој спречил романтичен предлог за брак

Кога си го замислувал неговиот предлог за брак на неговата идна сопруга, Метју Хартман веројатно никогаш не го имал ова во план! :)

Музејот на оптичките илузии во Јужна Кореја

Музејот на оптички илузии во градот Бусан во Јужна Кореја, на своите посетители им овозможува несекојдневна можност да уживаат во неверојатните дела на големите мајстори и да станат дел од уметничките дела.

Мајка го црта целиот живот на својот двегодишен син

Колекцијата со слики на Енџи содржи преку 700 отсликани моменти на Груф со неговите две сестри Мили и Еви. Оваа 38-годишна мајка секој ден троши околу 20 минути за да нацрта нов момент на своето синче.

И после сè

И после сè, ние сме само силуета, фигура од кал осудена да живее на два света, живееме чекорејќи на сите страни, горди на себе, прикривајќи ги своите мани.
Датум: 01 ное 2011
, Автор:

Зомби напад во фотосесија за веридба

Juliana Sunmi Park и Benjamin Jinsuk Lee наместо да се трудат да бидат слатки и романтични на фотографиите од нивната веридба, тие решиле да бидат креативни и во нив да вклучат едно морничаво зомби. :)

Спомени…

Додека ги создавал овие цртежи, Чарлс се повикал на неговите сопствени спомени, па можеби токму затоа секој набљудувач може да ги разбере и да пронајде дел од неговиот живот во нив.

Фотографии од градот што не постои

Фотографиите од имагинарниот град Еглин Парк се уверливи, не само поради тоа што се совршено интегрирани во реалната околина, туку и поради тоа што е прецизно доловен секој детаљ во сцените.
Датум: 29 ное 2010
, Автор:

Огледало на спомени од младоста

Овие фотографии се ремек дела на талентираниот Американскки фотограф Tom Hussey. Фотографиите се всушност рекламни постери за лек кој ја подобрува меморијата...