10 совети што ќе ви помогнат да останете смирени без оглед на околностите

Каков и да е периодот низ кој минувате, можете да живеете спокојно и да најдете среќа во животот.

17 навики кои ќе ви донесат мир и убавина во секој ваш ден

На што сѐ сте спремни за да уживате во убавините на животот?

Преубави фотографии од природното породување на една мајка во нејзиниот дом

Кога пријателката на фотографката Кети Розарио ѝ кажала дека планира да се породува во домашни услови, таа веднаш знаела дека мора да направи фотосесија за да го овековечи тој убав настан.
Датум: 27 јун 2015
, Автор:

9 работи кои се случуваат по смртта

Дали постои задгробен живот? Ова е прашање со кое многу луѓе се борат, но одговорот нема да го дознаеме сè додека не исчезнеме од овој живот.
Датум: 09 сеп 2014
, Автор:

10 зборови според кои сите би требало да живеат

Погледнете ги наредниве 10 зборови кои би требало што е можно побргу да ги додадете во вашиот вокабулар со чија помош ќе започнете да живеете исполнето и среќно...

Пронаоѓањето мир во природата претставено преку фотографии

Фотографии кои на чудесен начин ја доловуваат смиреноста која ја нуди поврзаноста со природата и дава можност да се насети како се чувствува личноста која е на фотографијата.

Уживајте во разиграните облаци над Хаваите

Разиграните облачиња во комбинација со спокојната и среќна музика во ова тајмлепс видео, ќе направи да се почувствувате како да сте на еднонеделен одмор на Хавајските острови. :)

Среќа

Ако никогаш немаш чувство на лутина и гнев, како ќе го распознаеш спокојот? Ако не ги слушаш ноќните птици кои те плашат во темните ноќи, како ќе ја цениш песната на славејчињата наутро? Затоа среќа е буквално сè...
Датум: 02 јун 2013
, Автор:

Божиќни честитки за празничен спокој во душата

„Како што бадниковиот оган се ложи, во вашиот дом среќа да се множи. Нека светла ѕвезда во животот вас ве води, зашто денес е Божиќ – Христос се роди!“

Пронајдете ја среќата

Среќата е најпосакуваната цел кон која сите се стремиме. Од неа, понатаму произлегуваат другите цели кон кои се стремиме во животот - успех, просперитет, љубов, спокојство, мир.