Споделувањето информации на Фејсбук може да нѐ направи поинтелигентни

Додека некои луѓе објавуваат бесмислени, бескорисни и глупави работи, има и такви кои објавуваат информации што се корисни.

Зошто не треба да им ги кажувате вашите цели и соништа на другите?

Најдобриот начин да ја избегнеме негативноста во нашите врски, цели, планови или општо во животот, е да внимаваме што споделуваме со другите.

Како се однесуваат хороскопските знаци на Фејсбук?

Фејсбук е една од најпопуларните социјални мрежи, која е погодна за откривање на некои карактеристики на луѓето кои се членови.

Поучна приказна: Сè се враќа, сè се плаќа

Возејќи се накај дома, еден човек налетал на постара жена која стоела покрај патот...

2 нешта кои многу несигурните луѓе ги споделуваат на Фејсбук

Луѓето чувствуваат различно ниво на комфор кога станува збор за споделувањето на Фејсбук. Една нова студија објавена во списанието Лични индивидуални разлики го објаснува ова.
Датум: 01 јун 2015
, Автор:

Интимна наука: Сексот ве тера да споделувате повеќе тајни

Според истражувачите од Универзитетот во Конектикат, луѓето многу полесно споделуваат важни или лични информации со партнерите по оргазмот...

13 нешта кои ќе ги разберат само оние кои имаат помала сестра

Ништо не може да ја надмине поврзаноста која постои помеѓу две сестри.

Какви се хороскопските знаци на социјалните мрежи?

Карактерот и особините на луѓето многу зборуваат за нивниот стил на користење на социјалните мрежи, а тоа е тесно поврзано со хороскопскиот знак.
Датум: 05 ное 2014
, Автор:

Животни лекции кои можете да ги научите од кучињата

Кучињата не се само што можат да бидат наши пријатели, туку можат да бидат и наши учители. Во ова видео од две минути, кучињата ќе ни презентираат многу важни животни лекции.

Едуцирајте се бесплатно на интернет – наука и здравје

Секој вид едукација е самоедукација. Точка. Не е важно дали седите во училница, на факултет или во кафуле. Не учиме ништо што не сакаме да го научиме.
Датум: 27 феб 2012
, Автор:

Фотографирани фотографии од минатото

Умешноста во овие фотографии е да се раскаже интересна приказна од минатото (старата фотографија) на вистинското место каде што се одвивала (новата фотографија), спојувајќи ги елементите од просторот што попрецизно.
Датум: 24 јун 2011
, Автор:

Фотоапарат со безжични леќи

WVIL е фотоапарат кој користи леќи што се одвојуваат од телото и притоа можат безжично да се контролираат преку екранот осетлив на допир.
Датум: 28 апр 2011
, Автор: