Како изгледаат жените на насловните од списанијата, а како во реалниот живот?

Кога гледаме низ страниците на познатите списанија, добиваме идеја дека сè во животот на овие жени им е совршено: Нивната фризура, шминка, тен, како и облеката.

Неконвенционален приказ на спомените од детството

Овој прокет е дел од нејзината втора самостојна изложба, каде таа користи стари книги, магазини и постери од различни временски периоди за да создаде оригинален уметнички израз

Секојдневни предмети изработени од употребена хартија

После разгледувањето на овие интересни креации, добро ќе размислите дали следниот пат ќе ги фрлите старите списанија, разгледниците, картонските обвивки од разни производи...

Неверојатно добри колажи

Овие фантастични колажи се дело на Дерек Горс кој по потекло е од Њујорк, САД. Тој со помош на стари весници, магазини и други слични изданија, успева да ги состави овие импресивни дела.