специфично | Кафе пауза

Кои се специфичностите на секој хороскопски знак?

Карактеристиките на хороскопските знаци се напишани во ѕвездите, а секој знак има некои свои специфики, без разлика дали се добри или лоши.

Специфична зимска колекција од „Nike“

Ова е една од најновите колекции на „Nike“, наречена „Tier Zero“. Колекцијата е направена во соработка со „Fox Brothers“...

Уметност од изрезбана храна

Илиjан Илиев е фотограф од Манчестер, Велика Британија чие 20-годишно искуство во светот на фотографијата, резултирало со еден необичен и карактеристичен стил на доловување мртва природа.
Датум: 06 мар 2012
, Автор:

Колоритно селце сместено во карпа

Манарола е мало рибарско селце, во округот Ла Специја во Италија. Тоа е распространето на дивиот и каменлив теснец на крајбрежјето на Лигурско Море и е многу специфично по својот изглед и култура.

Јапонски ресторан со беспрекорен дизајн

Пред извесно време беше отворен уште еден нов ресторан во Поланко, Мексико. Градбата е заеднички проект на архитектот Мишел Роџкинд и дизајнерското студио „Esrawe“.

Модерната архитектура на Азија

Градовите низ Азија во кои е инвестирано за урбанизација се за воодушевување и вредат да се најдат на списокот со места кои мора да се посетат во текот на животот.

Интересни улици низ светот

Сите овие интересни улици имаат поставено некој светски рекорд, поради некоја нивна специфичност која ги дели од останатите.
Датум: 24 ное 2010
, Автор:

Специфични податоци кои ќе ве изненадат

На својата смртна постела Алберт Ајнштајн ги кажал своите последни зборови, но медицинската сестра која била до него, не разбирала германски јазик.
Датум: 14 ное 2010
, Автор: