Социјалните медиуми и самодовербата: Како да се ослободите од несигурноста?

Социјалните мрежи и Интернетот можат значително да ја намалат вашата самодоверба, но само ако го дозволите тоа.

Овој 6-годишен трендсетер ќе ве научи што е стил

6-годишниот модел Гавин полека го освојува модниот свет.

Сатирични илустрации кои ја покажуваат нашата зависност од технологијата

Оваа листа на сатирични илустрации укажуваат на некои од најголемите проблеми со зависноста од технологијата и носат силни пораки.

6 проблеми во врските кои никогаш не би постоеле да не беа социјалните медиуми

Ако не постоеја социјалните медиуми, тогаш и овие проблеми немаше да постојат.

Книга: „Новите правила на маркетингот и на односите со јавност“ – Дејвид Мирман Скот

Како Интернетот го измени маркетингот? Запознајте се со новите правила кои ги воведува еден од најпознатите експерти од областа.

Како порано изгледаа социјалните медиуми?

Оваа слика илустрира дека и пред интернетот убаво се живеело. :)

Дигитална приказна за Божиќ

Погледнете го овој видео-клип и видете како е раскажана приказната за Исус на веб, на социјалните медиуми и преку мобилните телефони, користејќи ги Фејсбук, Твитер, Јутјуб, Гугл, Форсквер, Википедија, Амазон...