Што значи Венера во Стрелец за вашиот социјален живот во декември?

Од почетокот на декември, па сè до 25-ти декември Венера ќе се наоѓа во Стрелец. Со ова сите ние ќе бидеме со подобро расположение и ќе се појави доза оптимизам.

Научно докажано: Сите луѓе потајно мразат да излегуваат

Според најновите истражувања никој не сака да ги пресоблече пижамите!

5 начини да го подобрите вашиот социјален живот

Подобрете ги своите социјални вештини и зголемете го кругот на пријатели.

Сатирични илустрации кои ја покажуваат нашата зависност од технологијата

Оваа листа на сатирични илустрации укажуваат на некои од најголемите проблеми со зависноста од технологијата и носат силни пораки.

Како да бидете поинтересна личност?

Да бидете интересни значи да имате способност позитивно да влијаете на некоја личност со помош на вашето однесување и размислување...

Интересни факти кои ќе ве натераат почесто да патувате

Истражувањата покажуваат дека парите потрошени на патувања, ќе ве направат посреќни отколку парите потрошени на материјални работи.

Парадоксот за интелигентните луѓе и нивниот социјален живот

Постојат многу паметни луѓе кои своите знаења ги користат за подобрување на состојбите во односите со другите. Но, за оние кои потешко се снаоѓаат на тоа поле, Шон Купер издвојува четири причини за тоа.

Што е нормално денес?

Пауло Коелјо преку еден од своите книжевни ликови ја составил оваа листа од „нормални“ работи со која успеал да ја соголи бессмисленоста на одредени норми по кои живееме.

Што после добиен отказ од работа?

Иако е страшно тешко, многу е важно да се потрудите во тие моменти да излезете на крај со новонастанатите околности со стабилни чекори, без депресивни излетувања и со реално согледување на ситуацијата.
Датум: 17 јан 2012
, Автор:

5 чекори до поздрав социјален живот

Според мислењето на експертите, одржувањето цврсти и здрави пријателства може да ви го продолжи вашиот живот и да ви го подобри вашето здравје.