Науката докажала: Луѓето всушност умираат кога им е доста од животот

Таа состојба не е самоубиство и не е поврзана со депресијата, но чинот на откажување од животот и умирање за само неколку дена е многу сериозна состојба.

Најсилните жени многу често страдаат од високо функционална депресија

Силните жени кои се соочуваат со овој проблем постојано имаат насмевка на лицето иако не чувствуваат внатрешен мир.

Првото нешто што ќе го видите на следниве слики ќе ви ја открие моменталната внатрешна состојба

Дуплите слики со скриени предмети во нив можат да ви помогнат подобро да се разберете себеси и вашиот поглед кон светот.

Едноставен тест: За 10 секунди откријте колку е стара вашата кожа

Преку едноставен и брз тест можете да откриете колку навистина е стара вашата кожа и во каква состојба се наоѓа, без оглед на годините коишто ги имате.

Погледнете го овој цртеж внимателно: Што прво ви паѓа во очи?

Овој цртеж може да ја погоди вашата моментална ситуација со 96-процентна сигурност.

10 бизарни и ретки медицински феномени

Човек дрво, зомби и врколак можеби ви звучат како научно-фантастични поими, но тие се користат и за обележување на личностите кои боледуваат од некои многу ретки болести.

Артистка која гледа 100 пати повеќе бои од другите луѓе, преку прекрасни цртежи ни го покажува светот во нејзините очи

Причината поради која оваа артистка го гледа светот на сосема поинаков начин, целосно ќе ве изненади!

14 позитивни страни на бременоста

Иако можеби веќе ги знаете и доживувате убавините на бременоста, ви презентираме уште неколку предности од оваа состојба.
Датум: 16 авг 2014
, Автор:

12-те најневеројатни психолошки нарушувања и синдроми

И покрај нивниот огромен број, сите тие имаат нешто заедничко, а тоа е одвоеноста од реалноста...

Дали сите ние сме зависни од нешто?

Дали луѓето навистина сакаат да бидат сфатени како зависници или пак, сакаат да кажат дека имаат одредено претерано однесување во нивниот живот?

10 психолошки состојби за кои никогаш не сте слушнале

Погледнете ги наредниве 10 чувства кои можеби некогаш сте ги доживеале, но не сте знаеле како да си ги објасните.