соработници | Кафе пауза

Драги апсолвенти: Не правете ги овие грешки кога за прв пат ќе се вработите

Често пати се случува новите вработени да имаат погрешна слика во однос на тоа што треба или не треба да прават за успеат во нивната прва работа по дипломирањето.

Не плашете се да побарате помош

Пријателот кој нè поддржува и кој ни помага, на крајот од денот нè прави подобар човек.

Тест: Кое е вашето внатрешно професионално животно?

Дали може да научите нешто од животните за вашиот професионален живот? Решете го овој тест и ќе дознаете со кое животно имате исти работни навики.
Датум: 20 ное 2012

Останете во контакт со поранешните колеги

Одржувањето на контактите со поранешните соработници е од голема важност затоа што тие овозможуваат одговори на најразлични прашања и препораки. Постојат неколку начини кои ќе ви помогнат да останете во контакт со поранешните колеги.
Датум: 14 ное 2012

Седум митови за тивките работници

Дали можете да го поминете работното време без да кажете ниеден збор? Тоа не значи дека сте неефикасни, ниту дека не ги сакате колегите. Најчесто се работи за интровертност или резервираност на работното место.
Датум: 01 окт 2012

5 кратки совети за успешен работен ден

Само мали измени во секојдневната работна рутина, може да ве направат попродуктивни и да постигнете многу подобри резултати. Ви нудиме пет куси и едноставни совети, кои ќе ви помогнат да внесете свежина...
Датум: 10 јан 2012
, Автор: