Што навистина значи доколку жолтата е вашата омилена боја?

За малкумината кои ја сакате оваа боја, издвоени се неколку интересни сознанија кои ќе ве изненадат.

10 сурови сознанија кои најмногу ќе го зајакнат вашиот карактер

Карактерот и мудроста се развиваат со текот на времето. Тие произлегуваат од подемите, лекциите и победите.

Необични факти за Фејсбук кои веројатно не сте ги знаеле

Покрај добро познатите општи правила на користење и нашата секојдневна употреба, Фејсбук крие и неколку интересни и необични сознанија.

„Рандом“ изненадувачки факти

Светот е чудно место каде секојдневно се случуваат многу интересни работи и се дознаваат многу зачудувачки факти. Овие факти ќе ве изненадат, зачудат или пак насмеат.
Датум: 19 јан 2013
, Автор:

Факти за кофеинот кои треба да ги знаете

Кофеинот за првпат бил изолиран во 1820 година, а денес се смета за „скриена дрога“ која може да се најде во многу популарни пијалаци и лекови.
Датум: 10 дек 2012

10 интересни сознанија поврзани со соновите

Верувале или не, додека спиеме сме целосно парализирани...
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Интересни сознанија за човечкиот организам

Она во што гледате, значително влијае на јачината на болката што ја чувствувате. Ако гледате во раката додека ви вадат крв или ве вакцинираат, ќе почувствувате помала болка, отколку ако ја завртите главата на друга страна.
Датум: 28 фев 2011
, Автор:

Факти и занимливости за пивото

Пивото е најконсумираниот алкохолен пијалак ширум светот. Верувале или не, се продава дури и на Антарктикот. Се верува дека пивото е измислено далеку пред нашата ера...
Датум: 05 окт 2010
, Автор: