соговорник | Кафе пауза

Еден ФБИ агент открива: Вака може да го „прочитате“ секој човек за 5 минути!

Истражувањата покажуваат дека во рок од 5 минути од запознавањето, можеме да добиеме впечаток за некоја личност.

9 психолошки прашања што ќе ви помогнат да го прочитате вашиот соговорник

Денес длабоките дискусии станаа целосно нов начин на комуникација што им помага на луѓето подобро да се запознаат.

Говор на тело: 11 навики што веднаш мора да ги промениме

Говорот на телото, исто како и зборувањето, е важен дел од секојдневната комуникација.

9 трика кои ќе ви помогнат да го шармирате вашиот соговорник

Дали другите ве сметаат за привлечни нема никаква врска со тоа дали косата ви е добра или дали облеката ви е совршена, туку со тоа како се однесувате со луѓето.

Совети од преговарач на ФБИ: Како да ги натерате луѓето да го направат тоа што вие го сакате?

Ги знаете ли оние луѓе од ФБИ кои во филмовите одат да преговараат со некого кој држи заложници барајќи нешто и заканувајќи се дека во спротивно ќе ги убие? Марк Гоулстон ја работел оваа работа во вистинскиот живот.

Знаете ли да водите конструктивни дискусии?

Дискусиите треба да бидат конструктивни и да се извлече некаква поука од нив, но и да се дојде до некој заклучок или план за во иднина. Затоа, споделуваме неколку совети со цел дискусиите да имаат конструктивен крај.
Датум: 19 мар 2015
, Автор:

10 карактеристики на добрите соговорници

Ова се дел од карактеристиките на добрите соговорници кои ќе ви помогнат да остварувате поефективна комуникација во иднина, а со тоа да бидете поуспешни.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Водич за подобрување на говорот на телото

Она што го кажувате гласно е само врв во комуникацијата што ја остварувате со другите. Останатиот дел од комуникацијата се сведува на говор на телото.
Датум: 07 ное 2011
, Автор: