Алкохолот повеќе им штети на жените, отколку на мажите

Жени, внимавајте! Направете ги промените уште денеска.

Смртните случаи од рак на дојка се имаат намалено за 40%

Ова намалување се должи на раното откривање на болеста со помош на мамограм, но и на напредокот на терапиите за рак на дојка.

Алкохолот и цигарите ќе ве убијат побргу од марихуаната

Разрешен е мал дел од дилемата за тоа која од овие супстанци е најштетна.

Апстиненцијата од алкохол го скратува животот

Според едно долгогодишно истражување, луѓето кои секојдневно пијат алкохол значително си ги намалуваат шансите да умрат помлади, за разлика од оние кои тотално го избегнуваат.