Користите смајлиња додека пишувате? Еве што тоа вели за вас

Секојдневно комуницираме преку Интернет, а еден од најлесните начини на кои можеме виртуелно да покажеме емоција е со смајли.

Тест „среќно смајли“: Она што успева да ве насмее кажува многу за вас

Изберете го смајлито кое најмногу ве „скокотка“ и дознајте што тоа кажува за вас.
Датум: 03 јун 2014
, Автор:

Кој го испратил првото смајли преку интернет?

Професор Скот Фалман, кој е научник на универзитетот „Carnegie Mellon“, е човекот кој го измислил првото смајли, кое го испратил во една имејл порака, на 19 септември 1982 година. Или можеби не е тој? :)

Кој стои зад популарното смајли?

Не постои човек кој не го познава г-динот Смајли, но ретки се оние кои знат дека ова насмевнато лице има свој автор. За првпат го нацртал американскиот уметник Харви Бел.
Датум: 10 апр 2012
, Автор: