10 причини зошто луѓето одамна престанале да слушаат

Слушањето е доблест којашто не ја поседува секој.

10 карактеристики на добрите соговорници

Ова се дел од карактеристиките на добрите соговорници кои ќе ви помогнат да остварувате поефективна комуникација во иднина, а со тоа да бидете поуспешни.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Подобрување на комуникациските способности – како да бидете слушнати?

Способноста да се искажат мислите и тие да бидат прифатени од околината е вештина која може да се совлада.
Датум: 17 јан 2013
, Автор:

Шекспирови мисли за животот

Најголемите мисли од најголемиот поет на светот...

Како да бидете личноста која сите ја почитуваат?

Пофалете ги луѓето и покажете им искрена почит за она што го прават во нивните животи.

7 типови пријатели кои треба да ги имате во вашето друштво

Пријателството нема цена и секому му е потребно. Ова се неколкуте категории пријатели кои би требало да ги имате во вашето друштво...