13 вистински настани што ни докажуваат дека работното место не мора да биде здодевно

Одлично е кога мали интересни работи се случуваат на работното место бидејќи тие стануваат дел од приказните за тоа место.

Што е важно да знаеме за да умееме да се прилагодуваме на промените?

Прилагодувањето е клучна карактеристика (процес) која ја употребуваме цело време, во секакви ситуации. Луѓето се прилагодуваат на промените така што формираат нови очекувања во новонастанатите услови.
Датум: 13 мај 2015
, Автор:

Случки од Итна помош: Што сè луѓето пикаат во себе за сексуално да се задоволат?

Докторите кои работат во итните одделенија се имаат изнагледано сè и сешто. Помеѓу останатото, нив им доаѓаат и луѓе кои имаат разни секојдневни ствари заглавени во нивните тела.
Датум: 25 дек 2014
, Автор:

5 докази дека патувањето низ времето сепак е можно

Не знаеме дали постои патување низ времето и како тоа навистина изгледа, но овие вистинити случки досега никој не успеал да ги објасни.
Датум: 29 ное 2014

Најсреќниот несреќен човек на светот

Запознајте го Фране Селак, професор по музичко од Хрватска кој ѝ избегал на смртта дури 7 пати. Зависно како гледате на неговиот живот, тој е или најсреќниот или најнесреќниот човек на светот.
Датум: 27 јул 2014
, Автор:

6 знаци дека сте видовити

На сите некогаш ни се случило да предвидиме дека нешто ќе се случи, но во овие 6 ситуации, голема е веројатноста дека се работи за нешто паранормално.
Датум: 13 јан 2014
, Автор:

За што најмногу жалиме кога е сексот во прашање?

Иако меѓу луѓето е позната една безобразна изрека во врска со каењето после сексуални активности, сепак луѓето жалат за многу работи од минатото, па и за случки поврзани со нивните сексуални искуства.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Неколку работи за живеењето во странство

Животот во странство ве учи на многу нешта и да бидеме искрени, не е за секого. Само одредени луѓе можат да се справат со притисокот и адреналинот кој тој со себе ги носи.

Книга: „Бруклински будалаштини“ – Пол Остер

Книга за неколку животни приказни испреплетени со милион мали случајности кои на крајот откриваат една гола вистина – и најмалата одлука може да влијае и да ни го обликува животниот пат.