Науката вели дека зависноста од кофеин може да влијае врз слухот

Кога станува збор за излегување во текот на работната недела, сите знаеме што се случува и кои се последиците.

Поучна приказна: Што слуша вашето срце?

Доколку нешто не забележувате, не значи и дека тоа не постои или пак, дека е невозможно.

10 фасцинантни и помалку познати факти за женското тело

Еден од начините целосно да го засакате вашето тело е доколку го запознаете и однадвор и однатре.

Светска здравствена организација: Слушајте гласна музика на слушалки максимум 1 час дневно

Според Светската здравствена организација, прекумерното слушање музика на слушалки денес, може да доведе до губење на слухот утре.

Жена за првпат си го слуша гласот после 40 години

Џоан Милн страда од Ашеров синдром, што претставува многу ретка болест која ги погодува сетилата за вид и слух. Таа е родена глува и така живее сиот свој живот...
Датум: 28 мар 2014
, Автор:

За помалку проблеми со слухот, свирете на некој инструмент

Најновите истражувања покажуваат дека ако свирите инструмент, на постари години слухот сè уште ќе ве служи.

Заменети при раѓање (Switched at Birth)

Приказна за текот на животот кој се одредува уште од самото раѓање, за семејството и семејните драми, за животот во изобилие наспроти скромниот живот кој е судбина на две тинејџерки...
Датум: 05 јул 2011
, Автор:

Очила кои слушаат и пишуваат пред вашите очи

Ако досега ви се случило да ви биде напорно читањето, па во потрага по олеснување сте наишле на конвертор кој текстот го претвора во аудио, денес е веќе возможно и спротивното. Бејблфиск е уред во вид на очила...
Датум: 01 сеп 2010
, Автор: