Словенија | Кафе пауза

Тајните на Словенија: 9 скриени културни богатства

Словенија многупати е нарекувана „скриено богатство“.

10 дена екстремни временски услови во Словенија резултирале со пејзажи како од бајките

Словенскиот фотограф Марко Корошец бил доволно храбар да се искачи на планината Јаворник во Словенија по 10-дневното беснеење на снежната бура на почетокот на декември.
Датум: 23 дек 2014
, Автор:

Тушек Реноватио Т500 – првиот словенски спортски автомобил

Тушек Реноватио Т500 е резултатот од долгогодишниот сон на словенскиот конструктор и тркач Аљоша Тушек да создаде сопствен супербрз спортски автомобил...