3Д печатени рожници можеби ќе бидат лек за слепилото

Научниците од Универзитетот Њукасл во Велика Британија ја направиле првата 3Д печатена човечка рожница.

Сликар со оштетување на видот собрал 1 милион долари за добротворни цели со неговите неверојатни уметнички дела

Неверојатно живи и апстрактни цртежи кои можат да бидат доживеани преку вид, но и преку допир...

Слеп сликар создава неверојатни колоритни уметнички дела

Многу лесно може да се замисли дека слепилото би претставувало инвалидитет кој би можел да стави крај на кариерата на еден артист, но тоа не се случило и со Џон Бремблит...

Дали хигиенски ги користите вашите контактни леќи?

Новото истражување покажало дека само 2% од луѓето кои носат леќи ги следат хигиенските правила...