Фасцинантни уметнички дела изработени од сол

46-годишниот уметник и скулптор Мотои Јамамото од Хирошима, Јапонија за да ги материјализира своите уметнички визии користи обична сол. Неговите дела имаат огромна сентиментална вредност.
Датум: 02 мај 2012
, Автор: