9-те карактерни особини на храбрите умови

Храброста не се мери во физичката сила.

5 контраинтуитивни начини да успеете на работното место

Следуваат 5-те контраинтуитивни начини како да успеете на работното место, без да станете жртва на сопствената кариера.

8 работи кои можеме да ги научиме од Кинезите

Филип Мања е од Белград и има дипломирано кинески јазик и книжевност, а за време на студиите се заинтересирал и за кинеската медицина. Така открил многу работи кои можеме секојдневно да ги учиме од Кинезите.

7 бисери на мудроста кои ќе ве водат кон подобар живот

Велат дека постарите знаат најдобро, а следниве мудри зборови, кои не за џабе со децении наназад се пренесуваат од колено на колено, го докажуваат токму тоа.

10 знаци дека некој е попаметен од вас

Џејмс Гарднер, кариерен иноватор во голема корпорација, напишал 10 знаци според кои ќе препознаете дека некој човек е попаметен од останатите...

7 карактеристики на зрелите луѓе

Некој може веќе да има широки знаења од одредена област, одлично да комуницира, да има дете на 25-годишна возраст, но тоа не значи дека стекнал емоционална зрелост.

Кога почнав да се сакам себеси – Чарли Чаплин

Кога почнав да се сакам себеси, сфатив дека нема потреба да се плашиме од дискусии, конфликти и проблеми, бидејќи дури и ѕвездите понекогаш се судираат, но потоа создаваат нов свет. Денеска знам: тоа се нарекува ЖИВОТ.
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

6 карактеристики кои е добро да ги поседувате

Барањето личности со здрави, позитивни карактеристики може природно да ни помогне да се држиме настрана од оние отровните, кои ни ја заробуваат енергијата или кои прават да се чувствуваме лошо.
Датум: 11 јан 2012
, Автор:

Што е убаво во животот?

Убавината понекогаш има многу некоректна и ограничена дефиниција. Убави се манекенките на модните писти и згодните глумци од филмовите. Но, не е сè во подигнатите обравчиња, малите носиња, блескавите насмевки..
Датум: 18 јул 2011
, Автор: