Систина Офталмологија | Кафе пауза

Три чекори до вид без диоптрија

Ласерската корекција на диоптрија е метода која се користи во светот веќе 28 години преку која на брз, безболен и безбеден начин трајно се симнува диоптријата.
Датум: 25 јул 2017
, Автор:

Регионален офталмолошки симпозиум во Македонија на темата „новитетите во офталмологијата“

Симпозиумот на офталмолози ќе се одржи на 5 ноември, сабота, потврдува Лекарската комора на Македонија, која го акредитираше овој стручен собир.
Датум: 25 окт 2016
, Автор:

5 совети за грижа на очите од Систина Офталмологија

Луѓето кои поминуваат повеќе време на сонце без соодветна заштита, имаат предиспозиции да добијат катаракта 8-10 години порано од луѓето кои не се изложуваат често на УВ-зраци.
Датум: 26 јул 2016
, Автор:

Ја слушам и гледам прекрасната музика на животот!

По два дена, јас бев повторно со пијаното и со моите студенти на Факултетот за музичка уметност, но сега не само што гледам со моите очи, туку и слушам со моите очи“, вели Марија Ѓошевска, концертен пијанист и професор.
Датум: 18 мај 2016
, Автор:

Брзи, кратки и едноставни вежби за одличен вид!

Специјалистот-офталмолог Викторија Филева од Систина Офталмологија советува дека и нашите очи имаат потреба од редовни вежби за да бидат одморени и поздрави.
Датум: 08 апр 2016
, Автор:

Модерната технологија рано ги открива болестите на очите

Систина Офталмологија од неодамна го воведе пентакамот кој се смета за златен стандард во дијагностицирање на состојбата на окото.
Датум: 01 апр 2016
, Автор:

Систина офталмологија ѝ овозможи бесплатен преглед на босанската фудбалска репрезентација

Во Скопје деновиве по повод квалификациите за Европско првенство во фудбал до 17 години престојува женската репрезентација од Босна.
Датум: 02 окт 2015
, Автор:

Сведоштво на ТВ презентерката Татјана Стојановска, која неодамна направи операција за отстранување на диоптрија во Систина Офталмологија

Интервенцијата траеше само 5 минути. Ова за мене беше едно од најпријатните искуства кога се медицинските интервенции во прашање.
Датум: 24 јул 2015
, Автор:

100% безбедно и безболно ласерско отстранување на диоптрија во „Систина Офталмологија“ по промотивна цена до 1 септември

Ослободете се засекогаш од очилата и леќите. Навреме закажете термин. За првите 100 пациенти цената е само 450 евра за едно око.
Датум: 16 јул 2015
, Автор: