систем | Кафе пауза

Кинезите откриле евтин материјал што отстранува 99,9999% од бактериите во водата

Едно ново откритие од Кина има потенцијал да им овозможи чиста вода за пиење на милиони луѓе ширум светот.

Марк Закерберг откри како изгледа неговиот дом и како функционира системот Џарвис

Сигурно си мислите дека неговиот дом изгледа луксузно и скапо. Домот е навистина неверојатен, но поради друга причина.

Дали сте жртва на системот? Неколку цитати кои укажуваат на тоа

Заедницата треба да биде добро организирана и не некој да ѝ наредува на индивидуата што да прави. Но, дали луѓето навистина можат да владеат со себе?
Датум: 13 јан 2015

Мижете 1 минута и на вашата трпеза ќе се појават палачинки

Доколку по дома ви се наоѓа една кокошка и го поседувате уредот „Pancake-Omatic“, омилениот појадок на милиони луѓе ширум светот, може да се појави на вашата трпеза за само 1 минута!

Кафе-позадина за вашиот десктоп #65

„Не постои подобар систем за комуникација на работа од кафе паузата.“
Датум: 05 мар 2012
, Автор:

Како изгледаше „Твитер“ во 1991 година?

Ова интересно кратко стрипче во четири едноставни илустрации ќе ви објасни како функционирал „Твитер“ во 1991 година.

Ново vs. половно… Проблем?

Па сметам дека не е во ред јас и дедо ми да ги имаме учено истите работи. Светот се врти, нови работи не претекнуваат секој ден. Доста е од живеење по стари примери, нови секојдневно ни се на видик.
Датум: 27 фев 2011
, Автор: