Која е симболиката на храната што се поставува на бадниковата трпеза?

Дали знаете зошто се јаде одредена храна и што претставува таа? А што е пак она што не смеете да го изоставите од бадниковата трпеза?

Симбол на вечна љубов: Како порано изгледале бурмите и зошто се носеле?

Бурмата во текот на историјата поминала низ големи трансформации, но оваа величествена традиција и силна симболика и до ден-денес е задржана...

Секоја фризура има своја симболика: Што стои зад фризурата „две плетенки“?

Симпатичното девојче со уште посимпатично име, Пипи Долгиот Чорап, е омилен лик од детството на многумина.

Значењето на броевите и она што тие се обидуваат да ни го кажат

Ви се има ли случено постојано и насекаде да гледате едни исти броеви? Секој број укажува на нешто различно.

Белиот храм – спој на будизам и надреална уметност

Запознајте се со Ват Ронг Кун, храмот на будизмот, симболиката и уметноста.

Чаши за кафе „Ctrl-Alt-Del“

Кога ќе ви се блокира компјутерот, трите копчиња на тастатурата се спасоносната комбинација. За жал, не можеме да ја примениме и кога ќе ни „прегрее“ мозокот. Во тој случај посегнуваме по кафето...
Датум: 15 ное 2012
, Автор:

Значењето на цвеќињата

Момци, пред да ја посетите цвеќарницата денес, проверете каква порака ќе ѝ испратите на вашата љубена со цветот кој планирате да ѝ го подарите.
Датум: 08 мар 2012

Џиновската рака во пустината Атакама, Чиле

Раката е симбол на емоции на неправда, осаменост, тага и тортура. Висока е импресивни 11 метри, а составена од метална конструкција и бетон.

50 логоа со скриена симболика

Секое лого треба да биде лесно за помнење, да ја носи вистинската порака и да го привлекува вниманието. Додавајќи загатка во логото, се добива убиствено добар резултат. Еве листа на најдобрите логоа со скриена порака...
Датум: 25 апр 2011
, Автор: