Можете да погодите која од овие силуети е на девојче? Значењето на одговорот ќе ве фасцинира!

Погледнете ја сликата и кажете ни која од трите силуети припаѓа на девојче, а потоа прочитајте што тоа открива за вас.

Пронајдете ја вашата силуета и дознајте нешто повеќе за себе!

Овие 4 силуети се сметаат за најчести и нивните карактеристики се застапени кај повеќето жени.

5 комбинации кои не ви одземаат од висината туку ви додаваат неколку сантиметри плус

Досега мислевте дека овие пет комбинации ве прават пониски, но ако добро ги комбинирате тие имаат моќ да ве издолжат...

5 модни пропорциски трикови според кои живеат познатите

Ако знаеме правилно да се облекуваме и знаеме што ни одговара на нашата силуета тогаш невозможно е да се направи модна грешка со пропорциите. А познатите тоа го знаат.

Креативни идеи: Како да го носите шалот-ќебенце?

Можеби поради навистина ниските температури или само од желбата да се завиткаме во нешто топло, но сите ги сакаме големите, топли плетени шалови.

Клишеа што ги среќаваме на кориците на книгите

Силуета на маж, жена во долг бел фустан, штикли, женски нозе – ова се само дел од клишеата кои ги среќаваме на кориците на книгите.
Датум: 10 окт 2013
, Автор:

Минатото и сегашноста на суперхероите преку нивните силуети

Животните предизвици сместени во одразот на силата којашто ја стекнале и херојот којшто го претставуваат „денес“...

Прекрасни силуети на зајдисонце

Силуети кои раскажуваат приказни...

И после сè

И после сè, ние сме само силуета, фигура од кал осудена да живее на два света, живееме чекорејќи на сите страни, горди на себе, прикривајќи ги своите мани.
Датум: 01 ное 2011
, Автор:

Градски часовници изработени од винилски плочи

Додека во средината на плочите сè уште може да се види оригиналната налепница, рабовите се исечени во облик на специфичните градби и обележја на големите градови во светот.
Датум: 27 окт 2011
, Автор:

Совршената човечка силуета

Лондонскиот фотограф Тиџеј Скот ни прикажува колку моќно може да изгледаат силуетите, со создавање јак контраст помеѓу објектот на фотографирањето и позадината.

Градски силуети

Сликите се визуелно динамични, демонстрирајќи сооднос помеѓу индивидуата и големите облакодери. Градот се гледа низ силуетата на гледачот, одозгора, притоа прикажувајќи голем број човекови емоции.