сибир | Кафе пауза

Што треба да знаете за пожарите коишто во моментов се случуваат во светот?

Во последните 3 дена во светот се случуваат пожари што горат и регистриран е рекорден број на пожари што се случиле во една недела.

Најстудениот град во светот

Познат е по тоа што го држи рекордот за најстудениот град на планетата Земја, каде што температурите паѓаат и до -71,2 Целзиусови степени.

Народите на Сибир

Малубројните нации во Северна Азија заедно претставуваат богат и стар збир од народи и култури.