Запознајте ја жената која се сеќава на секој можен ден од нејзиниот живот

Ова нарушување не им дозволува на луѓето да заборават ништо и се верува дека само 60-80 луѓе во светот го имаат.

10 важни работи кои треба да ги знаете за заборавањето и паметењето

Сеќавањата се како мали делчиња од голема сложувалка: Заедно создаваат една голема слика на вашиот живот.

Како луѓето од вашата професионална средина да ве запаметат за 30 секунди?

Ова се петте клучни совети кои ќе ви дадат идеја како некому да останете во долго сеќавање.

30 интересни психолошки факти кои сигурно ќе ве замислат

Секој има омилена песна која е директно поврзана со некој емотивен настан од нивното минато.

Зошто исчезнуваат нашите најрани сеќавања од детството?

Постојат многу причини зошто забораваме, но суштината е во тоа што новите спомени ги потиснуваат старите.

Имате проблеми со помнењето? Погледнете што може да ги предизвикува!

Човечкиот мозок може да се моделира т.е. под влијание на одредени стимули од околината тој може да се менува. Еве што може негативно да влијае врз меморијата.

Најубавото писмо за Пролет

О, Време, навидум кротко, а проклето сето, од каде извира твојот гласен молк? Наслушнувам како вреска твојата нова рожба. И пак ќе ја крстиш Пролет.
Датум: 29 мај 2014
, Автор:

Едноставен психолошки трик кој ќе ви помогне веднаш да започнете со физичка активност

Една нова студија открила дека доколку размислувате за последниот пат кога сте вежбале, дури и ако не ви било толку интересно, вие ќе се мотивирате да почнете повторно.

Книга: „Амстердам“ – Јан Мекјуан

Трагичната судбина на нивната заедничка љубов ќе ги натера двајцата пријатели на морничав пакт, но чудните животни ситуации ќе ги натераат да се запрашаат колку можат да си веруваат еден на друг за судбината на сопствените животи?

Направете секој момент да се важи!

Девојчето продаваше свои цртежи, ме сопре на улица и ме праша дали сакам да купам нешто. А како може да не сакам кога и јас бев таква на нејзина возраст.
Датум: 10 јун 2012
, Автор:

Најдобрите филмски бакнежи на сите времиња

Потсетете се на филмските сцени со страсни бакнежи кои ќе ви го одземат здивот и ќе ве натераат да ги гледате по кој знае кој пат.