Зошто треба да ја скратите косата ако навистина сакате да го преболите раскинувањето?

Раскинувањето е многу непријатен момент, особено ако сте поминале подолго време со партнерот и сте се навикнале еден на друг.

6 овошја кои веројатно ги јадете на погрешен начин

Некои видови овошје обожаваме да ги јадеме, но не ни се баш омилени за чистење, лупење и сечење.
Датум: 12 авг 2014
, Автор:

Испробани начини за сечење кромид без да ви солзат очите

Ги избравме најдобрите тестирани начини за сечење кромид без непријатен ефект на река од солзи, печење и иритација.
Датум: 28 јул 2013
, Автор:

Ремек-дела „насликани“ на стар добар син џинс

Шведскиот артист Ијан Бери, познат под уметничкото име Дениму, работи исклучиво со парчиња тексас во разни нијанси на сино и на нив „слика“ пејзажи и луѓе.
Датум: 07 феб 2013
, Автор:

Храна исечкана во невозможни апстрактни облици

Турскиот уметник Шакир Гукчеба ги преобразува бројните плодови овошје и зеленчук, во неочекувани, совршено изделкани геометриски облици.

Дали може со нож да се пресече капка вода на два дела?

Може, и тоа без растекување и без неред – само чисто и едноставно пресекување на водата.