10 докажани начини за луѓето околу вас да ве сфаќаат посериозно

Тоа што сте паметни, промислени и компетентни, не значи дека сите околу вас ве гледаат на таков начин.

Што да направите доколку сакате луѓето да ве сфаќаат посериозно на работното место?

Време е да формирате јасни вредности поради кои вашите колеги ќе почнат да ве сфаќаат посериозно.

10 работи за депресијата кои сите треба да ги знаат

Луѓето кои имаат ваков проблем не се сфатени сериозно и честопати другите мислат дека се преправаат и дека ги преувеличуваат работите.

9 работи кои не треба да ги сфаќате толку сериозно

Преголемиот стрес за непотребни работи може да доведе до сериозни проблеми со анксиозноста и да ја намали нашата среќа и исполнетост со самите себе.

Не ги употребувајте овие 6 реченици на работа ако сакате да бидете сфатени сериозно

На работа треба да оставите впечаток дека сте личност со која колегите можат да соработуваат и затоа треба за себе да создадете слика на човек на кој може да му веруваат и на кој може да сметаат.

Како да знаете дека сака сериозна врска?

Секој поминува низ многу искуства додека го најде човекот кому е спремен да му се посвети. Но, дали ви се случило да помислите дека сака сериозна врска со вас, кога во суштина има друга намера?
Датум: 05 сеп 2013
, Автор: