Семјуел Бекет | Кафе пауза

Цинични цитати од Семјуел Бекет за смислата на човечкото постоење

Семјуел Бекет е еден од најзначајните претставници на модернистичкото движење во книжевниот свет познато како „театар на апсурдот“.

Преубаво кратко писмо со сочувство напишано од Семјуел Бекет

Само две реченици му биле доволни на големиот мајстор Семјуел Бекет да го изрази своето сочувство кон пријателот Алан Шнајдер, драмски режисер, кога го загубил својот татко.