семејство | Кафе пауза - Part 17

Силни жени и мажи-кукавици

Не сме ние слаби, предрасудите дека жените се припаднички на ПОСЛАБИОТ пол останале од минатото кога жената била третирана како роб на мажот. Жените се хероини, и време е да почнат да се претставуваат како такви, а не како жртви!
Датум: 05 авг 2012
, Автор:

Сите круни на британското кралско семејство

Најпознатата и највредната круна во британската монархија е државната кралска круна. Составена е од многу скапоцени камења, меѓу кои е и еден од најретките дијаманти – „Втората ѕвезда на Африка“.
Датум: 23 јун 2012

Како татковците им даваат добар пример за врските на своите деца?

Татковците играат многу важна улога во моделирањето на сликата за врските на нивните деца, па затоа е неопходно да им дадат добар пример.

Илустрации од најубавите семејни моменти

Родители и деца во најубавите семејни моменти илустрирани од Паскал Кампион...

Будни цела вечер (Up All Night)

ТВ серија за еден поинаков поглед на родителството, претставен преку мајка која работи премногу и татко кој останува дома со ќерката...
Датум: 25 апр 2012
, Автор:

Колку пари ни се доволни за да бидеме среќни?

Што мислите, дали во Македонија плата од 15.000 долари годишно е сосема доволно за да бидете среќни? Според слободна проценка станува збор за месечна плата од околу 54.000 денари.

Празникот на чудата – Велигден

„Христос воскресна! - Навистина воскресна!“ Тоа е поздравот со кој во наредните денови православните христијани ќе се поздравуваат меѓусебно.
Датум: 14 апр 2012
, Автор:

Куќа од соништата (Dream House)

Филм за животните трагедии и за игнорирањето на суровата реалност со која мораме да се соочиме за да продолжиме со животот...
Датум: 13 јан 2012
, Автор:

Работата од дома создава стрес и караници

Колку повеќе домашните проблеми и караници се мешаат со работните обврски, толку поголем е стресот врз лицето кое работи од дома.

Тажна приказна за обединувањето на едно невообичаено семејство

Двајца татковци се обединуваат откако ја губат жената која ја сакале, за да ги израснат нивните заеднички деца.

10 начини за справување со депресијата

Доколку сметате дека се чувствувате депресивно треба да посетите психијатар, но постојат и други работи кои можете да ги направите за да си помогнете себеси да се чувствувате подобро, а нема да ве чинат ниту денар.

Какви се машките и женските ракови под површината?

Женските ракови се познати по нивниот силен мајчински инстинкт, заштитничка природа и тенденција кон честа нерасположеност. Машките пак, се нежни индивидуалци, кои им даваат поддршка на луѓето кои ги сакаат.