Шпански артист ќе ве натера на размислување со моќни, но болни илустрации

Рафаел Алварез е шпански илустратор чии дела претставуваат болни семејни сценарија.

Како да се справите со токсичните членови на семејството за време на празниците?

За некои луѓе, празниците можат да бидат вистинска воена зона.

7 причини зошто постариот брат треба да ви биде омилената личност во животот

Постарите браќа во очите на нивните помлади сестри се како моќни суперхерои што се борат против сè што е лошо во овој свет.

Какво влијание имаат браќата и сестрите на вашиот карактер?

Понекогаш е тешко да се одреди кои карактеристики се генетски, а кои резултат на семејното опкружување.

Зошто и кога е во ред да се оддалечите од членовите на вашето семејство?

Постојат многу причини поради кои оваа тешка одлука може да биде добра за вас.

10 најлоши нешта со кои бабите и дедовците ги излудуваат родителите

Никогаш не ги следат упатствата кои им ги давате, бидејќи тие веќе одгледале деца (вас) на начин кој се применувал во тоа време

7 начини на воспитување деца низ светот коишто и Македонците можат да ги применат

Не постои еден, унифициран начин според кој родителите можат да се водат во воспитувањето деца.

Забавни фотографии од семејство што не знае како да се досадува

Кејт Веиланд е сопруга, мајка на три деца и креаторот на оваа прекрасна (и целосно урнебесна) серија фотографии позната како #ourfamilybites.

Најубавите изреки за децата и семејството

Прочитајте ги овие цитати за семејството и потсетете се колку е важно да се одржува топлината, заедништвото и љубовта.

4-те хороскопски знаци кои се најблиски со нивните браќа и сестри

Без разлика дали имате друг најдобар пријател, браќата и сестрите секогаш ќе ве поддржуваат и ќе бидат овде за вас.

5 знаци дека сте пораснале во нефункционално семејство

Во нефункционалното семејство, еден или повеќе од родителите, браќата и сестрите имаат проблеми со кои не се справуваат на здрав начин.

11 нешта кои несвесно ги правите само затоа што сте дете единец

Избегнувајте да се оправдувате пред луѓето преполни со стереотипи за децата единци, бидејќи вашето однесување е сосема нормално.