„Паметен“ фустан открива колку често жените се допирани во јавност без дозвола

Многу жени се соочиле со непристојно допирање во јавност. Но сè досега немаше начин да се докаже колку всушност често се случува ова.

Оваа девојка била сексуално нападната на улица, но нејзиниот напаѓач не знаел важен детаљ за неа

26-годишната билдерка и тренерка Лијана Кар била во посета на Даблин, Ирска пред една недела. За жал, нејзиното искуство не било целосно позитивно.

#СегаКажувам: Вистинското прашање не е зошто сега, туку што потоа?

#СегаКажувам ја кажа вистината што сите со години ја премолчуваме: Сексуалното вознемирување може да му се случи секому и во кое било време.

4 работи кои треба да ги знаете за Адама Иву, жената што е прогласена за личност на годината

TIME ја најави насловната за „Личност на годината“ на 6-ти декември, а престижната насловна страница беше премногу голема за само една личност.