секојдневие | Кафе пауза

Како да уживате во магијата на секој нов ден?

На кој начин можете да ја цените повеќе убавината на светот околу вас?

Дали менталната болест станува нашето ново секојдневие?

Се чини дека еден од најголемите предизвици на денешното време со кои многумина од нас се соочуваат на директен или индиректен начин е менталната болест како депресијата, анксиозноста и паранојата.

Рутини што можат да ви помогнат да внесете позитивност во вашето секојдневие

Еве како да си помогнете и да го промените протокот на мислите што во моментот може да биде негативен.

За поздрав живот: Приоритети што треба да ги воведете во вашето секојдневие

Една студија од Универзитетот Харвард успеа да утврди пет приоритети што треба да се воведат во секојдневниот живот.

11 совети што ќе ви заштедат време и нерви

Со малку труд може да заштедите време, па дури и да се чувствувате порелаксирано. Погледнете ги овие совети што ќе ви го олеснат секојдневието.

18 паметни трикови коишто ќе ви го олеснат секојдневието

Дали сте знаеле дека копчињата не се наменети само за облека, сламките не се наменети само за пиење на вашиот омилен пијалак, а калапите за колачиња имаат многу повеќе функции од држење и печење на вашите слатки?

Секојдневни работи кои ги правиме денес што луѓето пред 50 години не би ги разбрале

Ако отидете 50 години во минатото и почнете да раскажувате за вашето секојдневие луѓето ќе бидат навистина изненадени.

Прекрасни и успешни: Како им поминува денот на најубавите манекенки во Македонија?

Ние решивме да ѕирнеме во секојдневието на дел од најубавите манекенки во Македонија и да ја дознаеме тајната на нивната надворешна, но и внатрешна убавина...

Совети од шамани што можат да ви помогнат во секојдневниот живот

Врховниот шаман од Тува дава неколку совети за знаците во животот кои треба да научите да ги забележувате.

10 чудни ситуации во кои сите ние се пронаоѓаме, но молчиме за тоа

Сите ние понекогаш се однесуваме смешно, па токму поради тоа ситуациите со кои се соочуваме секојдневно стануваат почудни и понепријатни.

12 причини зошто се чувствувате „растргнато“ и како да се ослободите од тоа чувство

Среќата и исполнетоста не се врзани за банкарската сметка, материјалните работи или бројот на пријатели на социјалните мрежи.

10 навики на жените кои секогаш го слушаат своето срце

Најуспешните, најсреќните и најздравите жени чиј живот е секогаш под контрола веруваат во својата внатрешна мудрост.