5-те најголеми причини поради кои не можете да ослабите

Погледнете ги 5-те најголеми причини поради кои не слабеете...

Обидете се да не станете откако ќе ги прочитате овие 8 факти

Сигурни сме дека во моментов додека го читате ова вие седите. Но, откако ќе завршите со читање на овие факти, со сигурност ќе станете!

Болести кои може да ги предизвика долгото седење

Дали сте знаеле дека долготрајното седење носи дополнителен ризик од одредени болести и дека тој проблем не може да се реши со вежбање?

Столче кое ќе ве натера да балансирате и да ги затегате мускулите

толчето „Inactivité“ има само две ногарки, па кога седнувате на него автоматски сте приморани активно да одржувате баланс.
Датум: 25 окт 2014
, Автор:

Добро размислете: 5 грешки кои ви го уништуваат здравјето, а сигурно сте ги направиле во последните 60 минути!

Се чинат безопасни, но всушност многу негативно влијаат на вашето здравје.
Датум: 23 авг 2014
, Автор:

Работи кои секојдневно ни го скратуваат животот

Колку и да се грижиме за нашето здравје, сепак постојат некои работи за кои не ни помислуваме дека можат да бидат фатални по нашата здравствена состојба.

8 лоши навики кои предизвикуваат болки во грбот

Доколку не сте го смениле вашиот душек повеќе од 10 години, големи се шансите вашиот ‘рбет да не ја добива потребната потпора...

Што може да ви се случи доколку по цел ден седите на столче?

Ова се најчестите проблеми кои ги предизвикува предолгото седење на столче и предлог-решенија како да се справите со нив.

Говорот на нозете според Плејбој

Краток водич за освојување на девојки...

Неколку чекори до правилно држење на телото

Денешниот начин на живот бара најголемиот дел од времето да го поминуваме седејќи, со што доброто држење на телото е отежнато. Применувајте ги следните неколку совети секојдневно и тоа ќе се промени кон подобро.

Пијано на кое не се свири, хамбургер кој не се јаде…

Компанијата „Woouf“ од Барселона, Шпанија дошла до интересна идеја да дизајнира оригинална колекција персонализирани перници за седење, во облик на пијано, звучник, сендвич, куфер...

Мебел направен од карбонски влакна

Овој необичен мебел е направен од Питер Дондерс од Белгија. Неговите модели C-Bench и C-Stone изгледаат како 3-D шкрабаници, на кои можете да седите и лежите...
Датум: 20 окт 2010
, Автор:
12