7 причини поради кои вашата коса станува седа

Седата коса доаѓа со процесот на стареење, но кај некои луѓе белите влакна се појавуваат многу рано и претставуваат вистински проблем.

Зошто некои луѓе забележуваат бели влакна во својата коса уште на млади години?

Седата коса некогаш била знак за мудрост, а денес мажите над четириесеттата година се сметаат за секси кога почнуваат да покажуваат седи влакна.

Не се должи само на староста: 4 причини зошто побелува вашата коса

Порано или подоцна, вашата коса ќе почне да побелува, а првите седи влакна можете да ги забележите и во 30-тите години.

Вистината за белите влакна: Дали и вие ќе имате седа коса?

Неколку факти кои можат да ви покажат кога вашата коса ќе почне да обелува и дали можете некако да го спречите овој процес.

Заборавeте на виножитото: Ова е најновата техника за бојадисување на косата!

Од седата коса, па сè до прамените во боите на виножитото и сите можни омбре и бронде техники на бојадисување, сега на ред дојде новиот тренд – ОПАЛ!

Седа коса – нов тренд кај жените

Овие девојки успеваат да привлечат внимание и очигледно веќе да воспостават и нов моден тренд.