себеси | Кафе пауза

Кои знаци укажуваат на фактот дека се манипулирате самите себе?

Честопати, кога некој сака да ве натера да се сомневате во сопствените зборови и одлуки, тој/таа сака да манипулира со вас...

Кои знаци укажуваат на токсичен однос кон себеси?

Дали сте постојано во војна со себе и дали се борите да ги исполните сопствените високи стандарди?

Кога почнуваме да ги критикуваме другите, се критикуваме и себеси!

Сè што ве нервира кај другите луѓе е само проекција на вашите лични нерешени внатрешни проблеми“ - Буда